Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület

Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület

http://www.mvh-hacs.hu

Elnök:Dr. Finta István
Székhelye: 7333 Kárász , Petőfi u. 21.
Tel.: 30/432-4358
e-mail: info@keleti-mecsek.hu

A Komlói és a Sásdi kistérség összefogásának eredményeként 2006. novemberében létrejött az a vidékfejlesztési közösség, mely az önkormányzati vezetőkből, civil szervezetek képviselőiből és vállalkozókból álló 194 alapító döntése alapján Mecsek-Völgység-Hegyhát nevet viseli.

A vidékfejlesztési egyesület stratégiai célja a helyi lakosság életkörülményeinek javítása, az egész térség gazdasági-, társadalmi életének fejlesztése. Rövid távú célunk az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv keretén belül az Európai Uniós és a hazai forrásokra támaszkodva létrehozni egy olyan Leader akciócsoportot, amely lehetőséget biztosít arra, hogy céljainkat jórészt saját magunk határozzuk meg és saját közösségünk döntsön azok megvalósításáról.

Mind a jelenlegi közösség, mind pedig a Leader akciócsoport működésének alapelve az alulról felfelé történő építkezés. Ez azt is jelenti, hogy a térség minden egyes állampolgárának lehetőséget kell biztosítani arra, hogy munkájával, véleményével segítse a közösség, illetve az egész térség céljainak sikeres megvalósítását. Honlapunkat ezért hoztuk létre, továbbá azért, hogy folyamatosan tájékoztassuk a lakosságot az aktuális eseményekről és ugyanígy várjuk azokat az észrevételeket, amelyek segítik közös céljaink megformálását és megvalósítását.