Tájékoztatás

 

Szászvár Nagyközség Önkormányzata az alábbiakról tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot:

Kérem, tartsák be az Operatív Törzs által előírtakat, a koronavírussal kapcsolatos higiéniai előírásokat, figyeljünk egymásra, legyünk toleránsak, segítsünk idősebb korú embertársainknak.

Önkormányzatunk a Szászvári Hársvirág Óvoda és Bóbita Bölcsőde Szászvár további működtetésével kapcsolatos döntéseket meghozta, a szükséges információkat közzé tettük.

A Szent István Közösségi Ház 2020.03.16-tól határozatlan ideig ZÁRVA tart.

A Szászvári Várkastély jelenleg működik, a további nyitva tartásról az MNV Zrt-vel egyeztettünk.

Szászvár Nagyközség Önkormányzatának képviselő testülete IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el a Szászvári Közös Önkormányzati Hivatal nyitva tartása kapcsán. Személyes ügyfélfogadás kizárólag anyagkönyvi ügyekben lehetséges.

A Kiss György ÁMK vezetésének tájékoztatása alapján 2020.03.16-tól „nem lesz iskolába járás”. Az iskolai közétkeztetés jelenleg szervezés alatt áll. Az iskolai létesítmények sem látogathatók (pl. tornaterem, műfüves pálya).

A szociális étkeztetést igénybe vevőket kérjük, hogy az éthordókat még fokozottabb figyelemmel tartsák tisztán, fertőtlenítsék. Önkormányzatunk műanyag tároló és szállító edényeket rendelt az étel biztonságosabb szállítása érdekében.

A szászvári labor a járványhelyzet miatt hétfőn és csütörtökön csak indokolt és sürgős esetekben vehető igénybe. A gyermekorvos és a felnőtt orvosi ellátás továbbra is a megszokott módon lesz elérhető. A fogorvosi rendelése csak sürgős esetben vehető igénybe, várhatóan heti 3 alkalommal, ez ügyben dr. Úr Andrea fogorvossal tudnak egyeztetni.

A kormányablak busz kihelyezett ügyfélfogadása előre nem látható ideig szünetel.

A Községi Könyvtár határozatlan ideig zárva tart.

Kormányunk mai döntése alapján nem lehet rendezvényeket tartani.

Újabb információk esetén további tájékoztatást nyújt Önkormányzatunk.

Szászvár, 2020.03.16.

Vidák Krisztina
polgármester