Ingyenes közműcsatlakozás

Ingyenes közműcsatlakozás, olcsóbb és fogyasztóbarát ügyintézés. A Kormány a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások terheinek további csökkentése érdekében 2017. július 1-jétől díjmentessé tette a közműcsatlakozásokat, továbbá mérsékelte vagy teljesen ingyenessé tette az ide csolódó eljárási díjakat.

Ezzel a korábbi támogatások mellé újabb jelentős segítséget kapnak a családok az otthonteremtéséhez, legyen szó új ingatlan építéséről vagy a meglévő átalakításáról, valamint megszabadulnak a vállalkozások egy hatalmas pénzügyi és bürokratikus tehertől.

A közműcsatlakozások díjmentessé tételével és az eljárási díjak egy részének eltörlésével párhuzamosan a Kormány lényegesen gyorsabb munkára is kényszeríti a szolgáltatókat. Az ügyintézési határidők csökkentésével vagy a korábban határidőhöz nem kötött - és emiatt gyakran nagyon hosszú ideig elhúzódó - szolgáltatások határozott időhöz kötésével a közművekhez kapcsolódó ügyintézés a jövőben nem fogja hátráltatni a családokat vagy a vállalkozásokat az építkezések, átalakítások során.

További részletek: https://www.kormany.hu/download/c/f0/21000/T%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3%20az%20ingyenes%20k%C3%B6zm%C5%B1csatlakoz%C3%A1sr%C3%B3l.pdf?fbclid=IwAR0VjcJDYscQeWm44x-5gTjfK3CufRQlfpKwcfq-wGuilf9sxXuL5LUeNJA#!DocumentBrowse