GYŰJTÉS A SZÁSZVÁRI FALUHÁZÉRT

A szászvári Főtér Kávézó és Étterem a térség egyik kedvelt vendéglátóhelye és közösségi színtere…volt… 2019. október 8-án a tetőszerkezet leégett, s az égés következtében az alsó szinten is jelentősebb kár keletkezett. Ez összegben 160-180 M ft-ot jelent. A tetőszerkezet újjáépítéséhez 24,8 M Ft-ra van szükség  – ehhez kér segítséget most a szászvári önkormányzat.

 Ez év tavaszán fejeződött be teljesen a vendéglőként és panzióként is funkcionáló épület felújítása, mely során még otthonosabb, komfortosabb enteriőr, megújult étel- és változatos menükínálat várta az idelátogatókat. Itt főztek az óvodások, iskolások számára is, s innen bonyolították le a felnőtt szociális étkeztetést is – többek között ezért  jelentett  központi szerepet a helyiek életében. Ezen étkeztetések már másnaptól megoldottak, csakúgy, mint a 15 fő alkalmazott továbbifoglalkoztatása.

Az étterem a kialakításának, helyiségei nagyságának köszönhetően számos közéleti és magánrendezvény helyszínéül is szolgált. Szerették az emberek. Ahogy a falu központjában állt büszkén újjáéledve, úgy az emberek fejében és szívében is ott volt lehetséges helyszínként. Ezért amikor híre ment, hogy „tűz ütött ki a Faluházban”, bizony sokan küszködtek a sírhatnékkal és álltak döbbenten a történtek előtt.

A hatósági vizsgálatok még javában folynak, de lehetőségünk van a tetőszerkezet újjáépítésének megkezdésére, amihez az önkormányzat elfogad segítséget. Aki alapanyagot, eszközt tud felajánlani, az kérjük jelentkezzen a kapcsolattartók valamelyikénél:

Vidák Krisztina polgármester: 06/30-432-4358

Réder Péter Gábor alpolgármester: 06/30-427-4260

Peilert Béla, a Szászvári Településüzemeltetési Nonprofit Kft. vezetője: 06/30-252-9419

vagy a központi e-mail címen: szaszph@bonet.hu

A pénzbeli felajánlásokat az alábbi számlaszámon lehet megtenni:

Szászvári Középületekért Közalapítvány számlaszáma: 71800068-11104782. A közleményben kérjük feltétlenül tüntesse fel: Faluház-tető 2019.

 

Felajánlásaikat előre is köszönjük!

 

Szászvár Nagyközség Önkormányzata